ένα γλυκό από το εξωτερικό!!!


όταν γνωρίζεις καινούργια πρόσωπα προσπαθείς να μάθεις τα ενδιαφέροντά τους, όπως κι εκείνοι με την σειρά τους. μόλις ακούν ότι ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική ρωτούν "και τι καλό κάνεις???"
εγώ πάλι βρίσκω την ευκαιρία να προσθέσω καινούργιες συνταγές στην συλλογή μου (γι' αυτό και κυκλοφορώ με τετραδιάκι και στυλό!!!)


έτσι όταν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα ζευγάρι από την Αυστραλία κατευθείαν ζήτησα συνταγές. μου είπαν το αγαπημένο τους lamingtons, κομμάτια κέικ βουτηγμένα σε σιρόπι σοκολάτας και πασπαλισμένα με ινδοκάρυδο.
το δύσκολο σε αυτήν την συνταγή οι πολλές ώρες αναμονής ανάμεσα στις δύο φάσεις, αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.


lamingtons:

για το κέικ:
 115γρ .βούτυρο
150γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ. του γλυκού βανίλια
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120γρ. γάλα

για το σιρόπι:
450γρ. άχνη
40γρ. κακάο
30γρ. βούτυρο
120γρ. βραστό νερό
180γρ. ινδοκάρυδο

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ετοιμάζουμε ένα ταψί 20 εκ. επί 30 εκ. .
το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια τα βάζουμε στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και αρχίζουμε εναλλάξ με το γάλα να τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ.
το βάζουμε στο ταψί που ετοιμάσαμε και το ψήνουμε για 30'.
όταν βγεί το αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει για 10' και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε για ένα βράδυ.
ετοιμάζουμε το σιρόπι. σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την άχνη, το κακάο ,το βούτυρο και το βραστό νερό. τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο υγρό. σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο.
κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια και τα βουτάμε ένα-ένα στο σιρόπι, μετά στο ινδοκάρυδο και μετά σε μια σχάρα να στεγνώσουν για 2 ώρες περίπου. (πολύ υπομόνη θέλει).

και ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε!!!


καλή επιτυχία!! 



Σχόλια