παγωτό αρμενοβίλ!!!


την συνταγή αυτήν την έχω από τα χρόνια της σχολής...ωραία χρόνια. όλη την ώρα μέσα στο εργαστήρι να μαθαίνουμε καινούργιες συνταγές, να κάνουμε λάθη, να παίρνουμε φωτιά....ωραία ήταν!!!
αρκετά όμως, ας επιστρέψω τώρα στο απολαυστικό μου παγωτάκι.


τα υλικά μας:
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι
100 γρ. αμύγδαλα σπασμένα και καβουρδισμένα
100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη (αν θέλουμε βάζουμε)
10-15 μαρεγκάκια
120 γρ. κεράσια από γλυκό του κουταλιού
1/4 κουτ. του γλυκού σκόνη βανίλια


ξεπλένουμε τα κεράσια από το σιρόπι, τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στα δύο.
χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη και τους κρόκους.προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει.
σπάμε με τα χέρια τα μαρεγκάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. ρίχνουμε τα αμύγδαλα, την σοκολάτα και τα κεράσια. ανακατεύουμε ελαφρά.
το βάζουμε σε μια φόρμα, αν θέλουμε να το βγάλουμε σε μερίδες ή αλλιώς σε ένα μπολ.
το αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 μέρα.


καλή επιτυχία!!!



Σχόλια