κάτι σαν ραβανί με ινδοκαρυδο!!!

   
έτσι απλά επανέρχομαι....είναι ένα γλυκό που θυμίζει ραβανί αλλά είναι λίγο και κέικ με ινδοκάρυδο.



τα υλικά:
250 γρ.  μαργαρίνη με βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ινδοκάρυδο  
6 αυγά μεγάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για το σιρόπι:
450 γρ. ζάχαρη
450 γρ. νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

για τον στολισμό:
100 γρ. ινδοκάρυδο

σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. αφού βράσει για 5' το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει.
χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά. προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει.
κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε μαζί με την βανίλια και το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας απαλά το μείγμα.
αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
το βγάζουμε και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο.


καλή επιτυχία!!!

Σχόλια