τραγανά από έξω, μαλακά από μέσα!


φανταστικά σοκολατένια μπισκότα με 2 ειδών σοκολάτες, λευκή και γάλακτος.
είναι τραγανά από έξω,αλλά μαλακά από μέσα.


τα υλικά μας:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο σκόνη
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτας (1 σακουλάκι κρέμα στιγμής Γιώτης)
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
2 αυγά
2 κουτ. του γλυκού άρωμα βανίλιας
100 γρ. σταγόνες γάλακτος σοκολάτα
100 γρ. σταγόνες λευκή σοκολάτα

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και την σόδα.
στο μίξερ χτυπά

με το βούτυρο με την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα.
συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την κρέμα στιγμής, να ανακατευτούν καλά. στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια.
ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τις σταγόνες σοκολάτας στο μίξερ και τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
κάνουμε με τα χέρια μας μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ταψάκια με λαδόκολλες, που έχουμε ετοιμάσει από πριν.
ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά. τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
μπορούν να συνοδέψουν τον πρωινό ή και τον απογευματινό μας καφέ.



καλή επιτυχία!!!



Σχόλια