μια τούρτα του 15' !


μια γρήγορη τούρτα για έκτακτες καταστάσεις.
μια ξαφνική επίσκεψη... μια γιορτή που δεν θυμόσουν... μια λιγούρα...
αρκεί να προλάβεις το super market ανοικτό.
εκτός κι αν έχετε ψύχωση, όπως εγώ, και ήδη υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας, τότε κανένα άγχος.
ξεκινάμε???


τα υλικά μας:
400 γρ. κρέμα γάλακτος (ζωική 35% λιπαρά ή φυτική. ότι σας αρέσει) 
250 γρ. mascarpone 
150 γρ. νερό ζεστό
2 κουτ. της σούπας καφέ espresso
50 γρ. λικέρ αμαρέτο
100 γρ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα 
100 γρ. nutella
200 γρ. σαβαγιάρ
τα γνωστά πουράκια για στολισμό

στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί, να φροντίσουμε να είναι παγωμένα από το ψυγείο για να γίνει μια ωραία κρέμα. 
σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό με τον καφέ και το λικέρ.
βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα ένα ένα τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε
με την σειρά σε μια φόρμα δαχτυλίδι.
ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας, λίγα φουντούκια και με ένα κουτάλι απλώνουμε λίγη από την nutella.
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. 
στολίζουμε με την nutella, τα φουντούκια και τα πουράκια.
βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.


το ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε καλύτερα με παρέα!

καλή επιτυχία!

Σχόλια